Sylinderakutten er stolte av å presentere vår nye verkstedleder, Mads Pedersen. Mads er 38 år og bosatt i Øvre Vang sammen med kone og barn. Med over 18 års erfaring innen maskinering og personalledelse ser vi frem til en spennende fremtid under hans ledelse.
Kan du fortelle oss litt om din bakgrunn og erfaring innen verksteddrift og mekanikk?
Jeg har arbeidet med industrielle datastyrte maskiner de siste 18 årene og hatt flere ulike verv innen lederskap og fellesforbundet.
Jeg fullførte min videregående utdannelse som automatikkmekaniker i 2006 og gikk rett videre i 2 års læretid som CNC-operatør hos Hamjern Maskin på Hamar. Der ble jeg værende frem til 2019 før jeg begynte som sagoperatør hos Optimera Byggsystemer.
Hos Optimera jobbet jeg med produksjon av prefab-produkter innen trevirke og husproduksjon og fikk etter hvert rollen som arbeidsleder med ansvar for å holde god flyt i produksjonen i tillegg til HMS og HR.
På grunn av nedgangstiden i byggebransjen i innlandet ble det i starten av året vedtatt å midlertidig avvikle driften på denne fabrikken. For meg var det ikke et alternativ å gå hjemme, så jeg begynte raskt å se meg om etter nye muligheter, og så da at Sylinderakutten søkte etter ny verkstedleder, så nå er jeg her.
Hva var det som tiltrakk deg til stillingen som verkstedleder hos Sylinderakutten?
Sylinderakutten og Hamjern hadde et samarbeid allerede da jeg jobbet på Hamjern, så jeg har hatt kjennskap til Sylinderakutten en god stund og syntes at det virket som en spennende arbeidsplass som passet godt til min erfaring og kompetanse. Så har Sylinderakutten også vært mye fremme på sosiale medier med ulike videosnutter og poster, så jeg synes det virket som en morsom plass å jobbe.
Hvilke tekniske ferdigheter og ekspertise bringer du med deg til Sylinderakutten?
Når det gjelder prosessen og rutinene rundt reparasjon av hydrauliske sylindere, er det noe gutta her er veldig godt innarbeidet i, men at jeg kanskje kan bringe inn noen nye tanker og synspunkter rundt hvordan vi løser ulike problemstillinger og at jeg kanskje kan bidra til å få solgt inn andre typer maskineringsjobber. Jeg har selv god kompetanse innen både programmering, CNC og tegning, så kanskje det kan komme godt med når vi ser på nye løsninger og vi i tillegg kan være litt mere fremoverlent på hvordan vi løser ting både lettere, raskere og mere gunstig ovenfor kunden.
Hvordan er en typisk arbeidsdag hos Sylinderakutten?
Det er hektisk, mange telefonsamtaler, mange kunder, både gamle og nye. Vi går jo inn i innhøstingstiden for landbruket og det merkes godt. Vi ser for oss at det blir enda mere trøkk nå inn mot skolestart og ferieslutt, så ikke nøl med å ta kontakt dersom du har noe du skulle hatt gjort. Men dagene går fort, selv om de er hektiske og telefonen ringer jevnt, det virker som det er mye som beveger seg i markedet.
Hvordan opplever du Sylinderakutten som arbeidsplass så langt?
Jeg synes det er litt dårlig at det er bare er en kvinnelig ansatt, det skulle vært flere av dem. Men ut over det er det et veldig godt arbeidsmiljø synes jeg, Det er en godt sammensveiset gjeng, folka her er omgjengelige, flinke og koselige og alle har den samme serviceinstillingen og ønsker å hjelpe til.
Hva er dine langsiktige mål for Sylinderakutten, og hvordan ser du for deg at du vil bidra til selskapets vekst og suksess?
Vi skal bli gode på rutiner, vi skal bli knallsterke på avvikskontroll og vi skal bli enda bedre på kommunikasjon ut mot kunden. Uavhengig av om vi får løst problemstillingen eller ei, skal kunden sitte igjen med en positiv opplevelse og en følelse av at vi har gjort alt vi kan for å møte kundens behov.
Oppsummert så skal Sylinderakutten være en trygg og god arbeidsplass, vi skal være kundens førstevalg når det gjelder hydraulikk og det skal være hyggelig å komme hit til oss.